donderdag 19 januari 2012

# Privacy en veiligheid

Gelukkig zijn we zolang we de wet naleven en niets te verbergen hebben veilig, tenminste dat denken we maar niets is minder waar. We laten allemaal een persoonlijke dataspoor na zonder ons daar bewust van te zijn worden we gevolgd door vele bedrijven met verborgen technieken. Zo hebben we allemaal wel een aantal kortingspasjes in de beurs, denk bijvoorbeeld aan de bonuskaart of de kortingskaart bij de bouwmarkt en of kledingzaak. Zorg dat je je daar bewust van bent als je je (email) adres, telefoonnummer geeft. We weten namelijk niet wie onze informatie gebruikt en wie er toegang tot heeft. Wees dus kritisch!! (We zijn natuurlijk niet verplicht om al onze gegevens achter te laten!) Blijf bewust!
Ga ook voorzichtig om met de gegevens die je achterlaat op internet. Voorkom dat anderen gegevens van jou achterhalen via nepsites doormiddel van phishing. Probeer ook te voorkomen dat anderen jou e-mailadres (kunnen) gebruiken voor ongewenste berichten, oftewel spam. Ook hacking is erg ongewenst, dus zorg er ook voor dat anderen geen toegang krijgen tot jou computer, dit geldt overigens ook voor mobile telefoons, pda's en gps apparaten.

Dus blijf bewust!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Petra.
    Net als ijshockey dus ;-)
    Goede bescherming heb je nodig, want niet iedereen respecteert de spelregels op internet !

    Groetnis Gerke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Petra, nou dat zijn duidelijke waarschuwingen en helemaal terecht. Daar heb ik eigenlijk niks aan toe te voegen. Big brother is watching you!
    Gr. Janneke

    BeantwoordenVerwijderen